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Tamal en Cazuela
Don Arnulfo
(
gelöscht
)
#2 RE: Tamal en Cazuela
Zitat von la roja
Hallo an alle,
ist hier vielleicht jemand dabei, der mir verraten kann wie man Tamal en Cazuela macht?
Vielen Dank vorab.
LG la roja
1 lb. ground pork meat
4 garlic cloves, minced
1 onion chopped
1 green pepper chopped
olive oil for frying
1/3 cup tomato sauce
1/4 cup red wine
2 cups ground fresh corn (may substitute frozen)
one cup masa harina
3 cups water
Salt & pepper to taste
Juice of one lemon
Fry the pork in a little olive oil. Add onion and green pepper and continue frying at low heat until the onions are soft. Add garlic, tomato sauce and wine.
Slice the corn kernels off of the cob (or use frozen corn). Grind the corn in a food processor until you get a coarse mixture. Remove from the processor and blend in one cup masa harina to the ground corn. Add 3 cups water to the corn mixture and blend well. Add this mixture to the meat and tomato sauce mixture in the pot. Blend in juice of one lemon.
Cook on the stove top, stirring occasionally. The finished product should be thick and not runny. Approximately one hour. Salt and pepper to taste.
Note: If you have leftover roasted pork, just shred it and use that instead of the ground pork.
schau auch hier: http://de.wikipedia.org/wiki/Tamale_(Gericht)
Zitat von la roja
Hallo an alle,
ist hier vielleicht jemand dabei, der mir verraten kann wie man Tamal en Cazuela macht?
Vielen Dank vorab.
LG la roja
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Hat heute meine Schwiegermutter gekocht!
Schmeckt gut und liegt wie ein Stein im Magen.
Zitat von Don Arnulfo
schau auch hier: http://de.wikipedia.org/wiki/Tamale_(Gericht)
Danke schön Don Arnulfio, das probier ich mal! Das von Wiki ist aber was anderes, was ich in Havanna gegessen hab, waren keine "Päckchen" sonder eher sowas wie Eintopf. Da klingt das erste besser, obwohl man mir sagte, das wär was mit Maismehl...?
Aber danke!
LG la roja
Zitat von cardenas
Hat heute meine Schwiegermutter gekocht!
Schmeckt gut und liegt wie ein Stein im Magen.
Lach, also das was ich gegessen hab, war ok... kein Stein im Magen Konnte es aber nur in einem Restaurant probieren, weil es das in den anderen Restaurants zwar auf der Karte stand... aber eben nur da und nicht in der Küche
Servings: 4 Preparation time: 5 hours or more.
Ingredients:
1 pound boneless pork
2 cloves of garlic
¼ cup oil
1 lemon
1 onion
1 pepper
½ cup tomato sauce
¼ cup dry wine
2 cups ground corn
3 cups water
1 tablespoon salt
¼ tablespoon pepper
Cooking instructions:
Cube the meat and season it with garlic and lemon. Stir fry the meat and depending on the amount of fat shed, add enough oil to make a sauce with the onion, the pepper, the tomato and the dry wine. Blend the ground corn with the water. Strain it and add it to the meat in the sauce. Cook for about an hour stirring occasionally to prevent from sticking. Season it with salt and pepper to taste.
In Cuba wuerde man wohl eher den aji cachucha (miniatur paprika) benutzen anstelle von Paprika
Aus "Cocina cubana tradicional":
~ 6-8 mazorcas de maíz tierno, molido y rallado
~ 50 gramos de manteca
~ 200 gramos de carne de cerdo
~ Zumo de 1/2 naranja agria
~ 3 dientes de ajo
~ 1 cebolla mediana
~ 1 aji
~ 3 tomates
~ 1 ramita de perejil
~ 1 cucharadita de pimentón
~ Sal al gusto
~ Pimienta a discreción
~ 1 pimiento rojo
~ 2 huevos
~ 10-12 aceitunas
El maíz que se utilice para preparar esta exquisitez debe ser tierno, aunque hacia lo duro. Un maíz muy tierno contiene demasiada agua y no facilita el endurecimiento o espesamiento. Corte los granos de maíz de las mazorcas, con un cuchillo, y muelalas en la maquinilla o rállelos en un guayo o rallo; páselos por el jibe o colador para separar los pequeños pedazos de la corteza de los granos. Fría, en la manteca, la carne de cerdo cortada en trocitos, hasta que se bronceen. Entonces, añada zumo de naranja agria, ajo, cebolla, ají, tomate, perejil; todos finamente picados, y el pimentón. Revuelva y manténgalo a fuego lento unos minutos más. Entonces agregue el maíz molido o rallado, sal y pimienta al gusto; revuélvalo, constantemente, con una cuchara de madera, en un fuego más vivo, hasta que se cocine y espese. Sírvalo caliente o frío del refrigerador, puesto previamente en un molde. En el frío se pondrá como una gelatina y se convertirá en un plato estelar para la cena. Si desea, decórelo con pimientos, huevos duros en rodajas, lascas de tomates y aceitunas.
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